Viiratsi jaanipidu avati kalapüügivõistlusega

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi valla esimene jaanituli süttis sel aastal Viiratsis. Eile õhtul asetleidnud pidu löödi käima traditsioonilise kalapüügivõistlusega asula tiigi ääres. 

Kella kuueks, mil pidi kõlama õngemeeste jõukatsumise stardivile, oli Viiratsi tiigi kaldaveerule kogunenud vaid kolm kalameest, üks neist Sakala reporter, kelle ettevalmistusaeg mõõduvõtuks oli õige napiks jäänud. 

Et põgusa ooteaja järel rohkem võistlejaid juurde ei tulnud, otsustati, et õngitsemine võib alata. 

Pärast tund aega kestnud uimeliste küttimist kaaluti ja loeti saak üle. Esikoha ja sellega kaasneva uhke Salmo õngekomplekti teenis Tanel Raud, kes oli suutnud tunni jooksul tiigist välja tuua 21 kala kogukaaluga 390 grammi. 

Teiseks tuli ühe 60-grammise kala kätte saanud Henri Hakmann, kellele anti auhinnaks kalastustarvikuid. 

Siinkirjutajal, kes lootis varasemale kogemusele ja terakesele õnnele toetudes püüda paljude väikeste asemel ühe suure kala, läks aga õige hapusti: ükski Viiratsi uimeline ei arvanud tunni jooksul kirjatsura õngekonksule riputatud heast ja paremast suurt midagi. Null kala tõi aga kolme võistleja seas ometi auhinnalise kolmanda koha. 

Õngemeeste autasustamise järel läks jaanipidu laululaval vinge tuule kiuste täie hooga lahti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles