Juhtkiri. Sahmis üks, kaotas teine

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Mees annab sõna, mees võtab sõna. Kui Viljandi irlikad otsustasid kandideerida kohalikel valimistel valimisliidu nimekirjas, andsid nad sama teha plaanivatele vabaerakondlastele lubaduse, et lahingusse minnakse ühiselt. Nii satuti pärast Helir-Valdor Seedri IRL-i etteotsa tõusmist paraja portsu otsa: ühelt poolt pannuks erakonna esimehe valimisliidus kandideerimine erakonna niigi haprale mainele veel ühe paugu, teisalt oli vabaerakondlastele ja nende toetajatele antud sõna. Kumb pool peale jäi, me juba teame.

IRL-i seisukohalt oli lubadusest taganemine õige vangerdus. Vastasel korral olnuks Seedril arvatavasti mõttekam valimistel osalemisest loobuda, sest asi näinuks liiga pentsik välja. Nüüd võib võtta aga lahjemat sorti mürki selle peale, et Helir-Valdor Seedri nimi toob valimistel omadele kena hunniku hääli.

Kokkuvõttes ei tundu irlikad sahmimisega ka suurt midagi kaotanud olevat. Tagantjärele targana saab küll nentida, et partei keskkontori kiusuks langetatud otsus erakonna nimi hüljata oli selgelt liiga rutakas ning tuulte pöördudes saadi enda lendulastud kriitikaga vastu nägemist, kuid mis tehtud, see tehtud. Valimispäevaks on see juba ammu minevik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles