FILMIARVUSTUS. Hullud eided Banderaste vastu

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi peategelasi kehastavad Goldie Hawn (vasakul) ja Amy Schumer on vangistajate käest just korraks plehku pääsenud.
Filmi peategelasi kehastavad Goldie Hawn (vasakul) ja Amy Schumer on vangistajate käest just korraks plehku pääsenud. Foto: ForumCinemas

​Maailm on väsinud jaburatest meestekomöödiatest. Kõik need «Klassikokkutulekud», eks ole. Ekraanil on suvalised Ivarid, kes satuvad täiesti ebareaalsetesse situatsioonidesse. Et vales keermes poldi otsa surutud mutter jõuga lõpuni kinni väänata, tambitakse mõni kohustuslik fekaali- ja oksenali samuti vahele. Teate ju küll.

Igatahes on «Snatched» (eesti keeles «Puhkuse pantvangid») lavastaja Jonathan Levine`i pea kohal tulukese põlema sähvanud. «Nii! Me teeme nüüd tüüpilise üle võlli komöödia, aga paneme näitlema hoopis naised! Jess!»

Kuigi ajaviitekomöödia saab hoo sisse tünnitäie klišeedega, tuleb tunnistada, et ega idee nii loll olegi. Pärast värsket lahkuminekut kõikuma löönud enesekindlusega keskeale liginev naine ja tema kontrollifriigist ema pole Hollywoodi kerge meelelahutuse süžeeliinides iseenesest midagi uut. Kiitev õlapatsutus tuleb asjaosalistele teha aga juba peaosatäitjate valiku eest. Goldie Hawnil on nägu Botoxiga sirgu tõmmatud ja pole teada, kas ta enam põsest näpistades valu tunneks. Samas tuleb tõdeda, et daam kütab üle keskmise hästi näidelda. Rõõm on ka selle üle, et päevad läbi fitnessi põrkava ja kinoasalatit järava suvalise bimbo asemel on tütre rolli «päris» naine valitud. Just sedasi Amy Schumer oma tahumatu oleku ja mõne lisakiloga mõjub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles