Juhtkiri. Kahe keskuse vahel

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Kui kõpulasel, iialasel või tipulasel on valida, kas minna Viljandi või Suure-Jaani veekeskusesse, siis kumma ta valib? Eeldusel, et praegu alles paberi peal eksisteerivad keskused tulevad enam-vähem sama head, siis küllap ikka esimesena nimetatu. Sinna on tema kodukohast palju lihtsam minna ja pealegi on Viljandi niikuinii Kõpu valla tõmbekeskus. Seetõttu on loogiline eeldada, et kõpulane eelistab oma raha Viljandi veekeskusesse jätta.

Paraku hakkab osa tema kui maksumaksja rahast sellest hoolimata hoopis Suure-Jaani veekeskusele voolama, ükskõik kas ta seal käib või mitte. Kõpu vallast saab ju kohaliku volikogu otsusega osa Põhja-Sakala vallast, mis tähendab, et rahakott on praeguse Suure-Jaani ja Kõo valla ning Võhma linnaga edaspidi üks. Tänasest lehest võib lugeda, et kui kärpekohti ei leita, tuleb Suure-Jaani vallal veekeskuse ehituseks üle kolme miljoni euro laenu võtta.

Ent see pole veel kõik. Suure-Jaani ei kerki tegelikult mitte veekeskus, vaid tervise- ja veekeskus, mille katuse alla kolivad perearstid. See loob kõik eeldused, et ka Kõpu kandi inimeste perearst on varem või hiljem Suure-Jaanis. Aga tee Kõpust Suure-Jaani on kehv ja buss nende kahe vahel samuti ei sõida. Ja kui ka pannakse sõitma, loksub see kardetavasti kõigest hoolimata valdavalt tühjalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles