Joogivesi jõuab taas inimesteni

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Veevärk.
Viljandi Veevärk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki teisipäeva lõunaks polnud hommikusest elektrikatkestusest alguse saanud rike Viljandi veetöötlusjaamas veel täielikult parandatud, oli torustikku võimalik saata sedavõrd palju joogivett, et ükski kraan enam tühjaks ei jäänud.

Viljandi veetöötlusjaama tabas teisipäeva hommikul rike ja seetõttu on linlaste veega varustamine häiritud. Avarii automaatikas sai tõenäoliselt alguse varahommikul olnud lühikesest elektrikatkestusest. „Meie süsteemid said sellest viga,” nentis aktsiaseltsi Viljandi Vesi juhataja Toomas Porro.

Kella 12.45 ajal uskus Porro, et viga on leitud ning selle parandamisega jõutakse lähitundidega ühele poole. Selleks ajaks oli surve linna veetorustikes juba sedavõrd suur, et vesi jõudis tarbijateni.

Viljandi Veevärgi veetöötlusjaam valmis Paalalinna kooli lähistel 2003. aastal ning see oli Taani riigi kingitus. „Eks kingitusega on nii, et ei saa valida ega töökindlust küsida,” nentis Porro. „Sellel on oma nõrgad kohad, mis on ka varem avaldunud.”

Paar aastat tagasi, kui ühe avarii tõttu linn mõneks tunniks täiesti ilma veeta jäi, ehitati jaamas süsteemi pisut ümber ja nüüd oli võimalik tööle panna avariipump, mis linlastele vett andis. Madalamate korruste elanikele jõudis vesi seega hommikul madala survega, kõrgematel korrustel elavad inimesed pidid aga mõnda aega leppima kuiva kraaniga.

Viljandi Veevärk ehitab puurkaevudest koosnevat avariisüsteemi puhuks, kui sellised rikked veetöötlusjaamas juhtuvad. Praegu on rajamisel esimene puurkaev Männimäele, kuid see veel ei tööta ning vett torustikku ei anna. Kokku tahab veefirma rajada neli-viis puurkaevu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles