Rajaleidja toob nõustamise veebi vahendusel koju

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Innove Rajaleidja live-chat`is võimalik karjääri- ja õppenõustamise spetsialistidega vestelda reaalajas.
Innove Rajaleidja live-chat`is võimalik karjääri- ja õppenõustamise spetsialistidega vestelda reaalajas. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui varem tuli spetsialistidega konsulteerimiseks minna Rajaleidja keskusesse, siis nüüdsest on vast avatud Innove Rajaleidja live-chat`is võimalik karjääri- ja õppenõustamise spetsialistidega vestelda reaalajas ja kodunt lahkumata.

Rajaleidja kodulehel avatud e-nõustaja on esimene omalaadne Eestis, olles nii noorele, lapsevanemale kui ka haridustöötajale professionaalseks abiks ja suunajaks näiteks info otsinguil, mure korral või haridusteed ja  karjääri puudutavates küsimustes.

Sihtasutuse Innove Rajaleidja karjääriteenuste keskuse juhataja Kristina Orioni sõnul võimaldab chat ajal, mil suur osa inimeste argitoimetusi on kolinud internetti, luua esimese kontakti nõustajaga, et saada vastused küsimustele, mis ei eelda näost näkku kohtumist, ja suunised, kuidas talitada edasi.

2016. aastal sai iga kolmas põhikooli- ja gümnaasiuminoor Eestis Rajaleidja karjääriteenuseid ning nõudlus karjäärinõu järele on aastatega kasvanud. Õppenõustamisega tegelevatest tugispetsialistidest on aga kõikjal puudust.

Innove hariduse tugiteenuste agentuuri juht Margus Tõnissaar sõnab, et Rajaleidja eesmärk ongi luua inimeste soovidest ja vajadustest lähtudes võimalused karjääri- ja õppenõustamise pakkumiseks. E-nõustaja kaudu jõuab teenus ka nendeni, kes elavad maakonnakeskustest väljas või viibivad välismaal, ent soovivad nõustajaga emakeeles suhelda.

E-nõustajatena vastavad Rajaleidja võrgustiku spetsialistid ning chat on avatud tööpäevadel kella 9–17. Tööajavälistel kellaaegadel on võimalik edastada oma päring, millele nõustajad vastavad esimesel võimalusel e-kirja teel.

Üle-eestiline Innove Rajaleidja võrgustik, mille keskused asuvad kõigis 15 maakonnas, pakub tasuta karjääri- ja õppenõustamisteenuseid kuni 26-aastastele noortele ning on partner õpetajatele ja lapsevanematele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles