Punane ümbrik. Kas pettus või pakutakse päriselt raha?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane ümbrik, mille RD Direct Estonia inimestele laiali saatis, oli pungil kõiksugu värvilisi pabereid. Osa neist oli reklaam, osa oli mõeldud tagastamiseks, et osaleda loosimisel.
Punane ümbrik, mille RD Direct Estonia inimestele laiali saatis, oli pungil kõiksugu värvilisi pabereid. Osa neist oli reklaam, osa oli mõeldud tagastamiseks, et osaleda loosimisel. Foto: Elmo Riig

Plekkpostkastist leitud kiri soovitas sügavalt sisse hingata, sest nii head uudist iga päev ei jagata. Järgmiseks paluti ootama jääda punast ümbrikut, milles olevate juhiste täitmise järel lubati kirja saajale võimalust võita 25 000 eurot.

Kümmekond päeva tagasi hakkasidki postkastidesse jõudma punased ümbrikud. Need olid kõiksugu juhistest, reklaamidest ja selgituspaberitest lausa pungil. Üheksa eri suuruse ja paksusega paberilehte juhatasid vastama ja raamatuid tellima. Kõik kirjad ja paberid on kenasti nimelised, nii et nende saatja pidi täpselt teadma, kes sel aadressil elab.

«Petukirjad on liikvel,» kõlasid hoiatavad pealkirjad ajalehtedes ning politsei manitses igal juhul lepingu sõlmimisest hoiduma. Tarbijakaitseamet jäi vastustes esialgu umbmääraseks, sest märtsi keskel, kui postkastidesse jõudsid valges ümbrikus kirjad, mis andsid teada peatselt saabuvast punasest ümbrikust, polnud teada, millega on tegemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles