Juhtkiri. Kas rahalaevale on ruumi?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Paistab väga sedamoodi, et kõigile ootamatult on üks rahalaev vööri Viljandi poole keeranud. Ent nii kummaline, kui see ka pole, tuleb kõigepealt välja selgitada, kas sadamas leidub sellele üldse ruumi.

Tõlkigem. Viljandi linn küsis keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) miljon eurot, et soojustada kaks ammu remonti ootavat lasteaeda. Üllatuslikult selgus, et omavalitsuste esitatud taotluste kogusumma ületab KIK-i ettenähtud summat õige napilt. Konks, või kui eespool kasutatud kujundite lainel jätkata, siis ankur seisneb aga selles, et nii nagu ikka, tuleb linnal ettevõtmisesse ka oma osa panna. Selleks, et raha saada, peab linnavolikogu juba tuleval nädalal andma lubaduse, et järgmise paari aasta eelarvest leiab ta rohkem kui 500 000 eurot.

Poole miljoni euro suurune investeering on Viljandile päris suur. Ja see pole ainus kopsakas summa, mis veelgi suurema investeeringu maabumiseks välja tuleb käristada. Meenutagem kas või riigilt Paalalinna kooli korrastamiseks saadud 3,1 miljonit eurot. Selle rahalaeva vastuvõtmiseks on vaja linnal välja panna ligi 1,1 miljonit eurot. Ei tohi unustada, et mitme esitatud taotluse saatus on veel teadmata ja tundub ebatõenäoline, et ühelegi neist jaatavalt ei vastata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles