Valitsus andis raha Võhma ja Paalalinna kooli korrastamiseks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhma linnale eraldas valitsus koolihoone korrastamiseks 2 467 584 eurot.
Võhma linnale eraldas valitsus koolihoone korrastamiseks 2 467 584 eurot. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus kinnitas täna 55,3 miljoni euro eest investeeringuid 22 omavalitsuse põhikoolide taristu suuremahuliseks tänapäevastamiseks.

Investeeringute abil saavad omavalitsused sellised koolid, mis vastavad eelseisvate aastakümnete vajadustele: paraneb õpikeskkond ning vähenevad hoonete ülalpidamiskulud. See lubab suunata rohkem raha hariduse sisulistesse tegevustesse.

Kinnitatud otsusega saab Viljandi linn Paalalinna kooli õppehoone remondiks 3 116 714 eurot ning Võhma linn koolihoone korrastamiseks 2 467 584 eurot.

Mullu taotlesid gümnaasiumiastme pidamisest loobunud või riigigümnaasiumiga omavalitsused toetust koolide uuendamiseks, ehitamiseks või lammutamiseks, et viia nende suurus vastavusse õpilaste arvu muutusega. Arvesse võeti 31 ettepanekut. Et esitatud projektid olid hea kvaliteediga ning paremusjärjestuses erinevused väga väikesed, suurendas ministeerium konkursi eelarvet 46,3 miljonilt eurolt 55,3 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles