Analoogimees ja hunnik Vene rauda

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Muda ja väike valik iludusi tema kogust.
Martti Muda ja väike valik iludusi tema kogust. Foto: Marko Saarm

Kas teie suudate uskuda, et üks vanalinna katusekamber võib olla koduks elektrikust hiidlasele ja umbes nii 400 fotoaparaadile? Aga vat saab! Ja mitte ainult neile. Palun astuge edasi!

Igapäevatööna turvasüsteeme paigaldav Martti Muda on pisikeses elamises teinud kõik oma kätega, siseviimistlusest mööblini välja. Seintel ripuvad kitarrid, aknalaual paistab vana Vermona süntesaator ning riiulid on täis – pange tähele – kassettidele salvestatud muusikat. Üsna suur osa kambri põrandapinnast on pappkastide all. Ja nendes kastides on peidus mehe kalleim vara – Vene päritolu fotoaparaadid.

Nagu aimata võib, sai Muda kogumistuhin alguse huvist pildistamise vastu. Pildistamiseks kasutas ta vana Zeniti. Kui ta Tallinnas elades aga kultusfotograaf Verner Puhmiga tuttavaks sai ja tolle fotokaameraid täis tuba nägi, otsustas ta endalegi ilu pärast paar venelaste FED-i soetada. Nii hakkasid fotoentusiastid teineteist abistama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles