Kodanikud pärisid ministrilt pensioni, teede ja metsade kohta

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Küsiti ka, miks minister on seni Reformierakonna pilli järgi tantsinud, kas on loota eutanaasia seadustamist ning huvituti riigi üldisest majandusest ja välispoliitikast.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson andis pühapäeval Viljandi ametite maja saali kogunenutele ülevaate valitsuse tähtsamatest otsustest: pensionireformist, tulumaksu muudatusest ja ühistranspordi ümberkorraldamisest.

Kui seni on bussiliiklust korraldanud maavalitsus, siis 2018. aasta jaanuarist hakkab seda tegema transpordikeskus. Kas tulevad maakondlikud või ringkondlikud transpordikeskused, pole veel otsustatud. Praegu kaldub kaalukauss maakondlike keskuste poole.

Tasuta transport on võimalik alates 2018. aasta jaanuarist. Riigieelarvest on raha selleks olemas.

Kohtumist juhtinud riigikogulane, Keskerakonna Viljandimaa piirkonna esimees Helmut Hallemaa lisas, et tasuta bussisõit on üks teenus, mida riik pakub, ja see on igal juhul kasulik, sest nende inimeste hulk, kes maalt linna tööle sõidavad, järjest kasvab.

Hallemaa leidis, et tasuta bussisõit on ettevõtluskeskkonna oluline komponent ja pole normaalne, et inimene sõidab tööl käimiseks suure hulga oma palgast maha.

Kohtumisel vastas küsimustele ka parlamendi asespiiker Enn Eesmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles