Kolmapäev on linna rahataotluste esitamise tähtpäev

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriamet ootab 31. märtsini avaldusi sügisel kooliteed alustavate õpilaste vanematelt.
Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriamet ootab 31. märtsini avaldusi sügisel kooliteed alustavate õpilaste vanematelt. Foto: Marko Saarm / Sakala

1. veebruar on viimane päev, kui saab esitada taotluse Viljandi õpilasstipendiumi, spordistipendiumi ja loomestipendiumi määramiseks. Samaks ajaks oodatakse taotlusi ka linna projektitoetuse teise taotlusvooru.

Õpilasstipendium on mõeldud üldhariduskoolides õppivale õpilasele, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Viljandi. Stipendiumi saab taotleda Eesti Vabariigis või välisriikides õppiv või õppima asuv õpilane.

Spordistipendium määratakse Viljandit või Viljandi spordiklubi esindavatele, Viljandis elavatele ja tegutsevatele isikutele, et väärtustada ja toetada nende tegevust spordi arendamises ja populariseerimises nii kodulinnas kui kogu maailmas. Et spordistipendiumi taotletakse äärmiselt aktiivselt, on komisjon leppinud kokku, et ühte sportlast ei toetata aasta jooksul rohkem kui kaks korda. Samuti ei rahastata varustuse soetamist ja võistkondade üksikliikmeid.

Loomestipendium määratakse kujutava kunsti, rakenduskunsti, lavakujunduse, audiovisuaalse kunsti, lavakunsti, kirjanduse, muusika või arhitektuuri alal Viljandis elavatele või tegutsevatele autoritele ja esitajatele, et väärtustada ja toetada nende tegevust Viljandi kultuurielus.

Stipendiumide taotlemiseks tuleb esitada põhjendatud taotlus koos isiku tegevuse kirjelduse ja saavutuste loeteluga, stipendiumi kasutamise eesmärk ja oodatav tulemus ning vähemalt üks soovituskiri. Loomestipendiumi taotlemiseks tuleb lisaks esitada koopia käsikirjast, kavast, maketist või muust teosest, mille teostamiseks stipendiumi taotletakse.

Statuudid ja taotlemise ankeedid leiab aadressilt http://www.viljandi.ee/stipendiumid.

Taotlusankeete täites palutakse olla hoolikas, sest puudulikult vormistatud taotlusi ei arutata. Ei arutata taotlusi, mille esitaja on varem stipendiumi saanud, kuid jätnud esitamata selle kasutamise aruande.

Käesolevast aastast saab Viljandi linnavalitsuselt projektide toetuseks toetust taotleda neli korda aastas. See tähendab, et sündmuse või projekti elluviimiseks linnavalitsuse toetuse küsimine tuleb planeerida ühte neljast taotlusvoorust. Linnaeelarve reservfondist selliste tegevuste tarbeks toetusi ei anta – reservfond on mõeldud suurema kahju vältimise eesmärgil avariiliste olukordade kõrvaldamiseks ja erakorraliste saavutuste eest premeerimiseks.

Viljandi linna tegevus- ja projektitoetuse andmise kord ja avaldusevormid on aadressil http://www.viljandi.ee/projektitoetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles