Kelmid petavad laenajatelt raha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamasti kasutatakse tulumaksutagastusega saadud eurosid igapäevakulutusteks.
Enamasti kasutatakse tulumaksutagastusega saadud eurosid igapäevakulutusteks. Foto: Margus Ansu / Postimees

Politsei poole on sel aastal pöördunud juba kuus inimest, kes on langenud suuri tagatiseta laene pakkuvate kelmide ohvriks.

Lääne-Aafrikas Beninis tegutsevad petturid pakuvad sotsiaalmeedia ja e-posti vahendusel inimestele võimalust võtta suures summas tagatiseta laenu. Kuigi politsei kinnitusel on esimene ohu märk juba see, et laenupakkujad lubavad klientidele mitmesaja tuhande euro suurusi laene ilma tagatiseta, ei pannud osa inimesi seda tähele.

«Petised on hästi ette valmistunud ning saadavad nendega ühendust võtnud inimestele usalduse võitmiseks koopiaid allkirjastatud lepingutest ning teistest dokumentidest, jättes nõnda endast mulje kui päriselt laenuteenust pakkuvast ettevõttest,» rääkis Põhja prefektuuri kelmuste ja küberkuritegude teenistuse vanem Hannes Kelt. «Kui potentsiaalne ohver on «paati tõmmatud», hakatakse temalt küsima mitmesuguseid tasusid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles