Talveakadeemia pühendub välismaalastele

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia.
Viljandi kultuuriakadeemia. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia korraldab Eestis elavatele välismaalastele Viljandi lähistel Männiku metsatalus kohalikku kultuuri tutvustava kolmepäevase kursuse. See kestab 30. jaanuarist 2. veebruarini.

Talveakadeemia on mõeldud eelkõige neile, kes juba õpivad või õpetavad Tartu ülikoolis või kultuuriakadeemias või asuvad kohe seda tegema ning soovivad mugavas keskkonnas tutvuda meie ühiskonna, kultuuri, ülikooli ja siinsete õpetamismeetoditega.

Osalejad saavad ülevaate eesti keelest ja ajaloost, siinsetest tavadest ja kommetest, aga ka siin pakutavast haridusest, selle sisust ja kvaliteedist. Oma ala professionaalid tutvustavad loengutes ja õpitubades eesti muusikat, filmi- ja teatrikunsti, esemelist pärandit ning saunakultuuri. Oluline osa on ka mitmekülgsel kultuuri- ja meelelahutusprogrammil.

„See on suurepärane võimalus kogeda, mida tähendab olla osa Tartu ülikooli ja Viljandi kultuuriakadeemia õpilaskonnast. Sellel kursusel saab tuttavaks Eesti, eestlaste ja meile omapäraste kultuuriaspektidega ning samal ajal veeta kvaliteetaega looduskaunis kohas asuvas metsatalus sauna ja kohaliku toiduga, mis on omamoodi praktiline kontekst kõigele teoreetilisele,“ ütleb idee algataja, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusvaheliste suhete spetsialist Liina Junolaine.

Rahvusvahelises talveakadeemias on võimalik koguda unustamatuid mälestusi, luua uusi sõprussuhteid ning täiendada oma teadmisi ja oskusi. Mitmekesine töökeskkond aitab eri kultuuritaustaga osalejatel lõimuda meie ühiskonda ja kasvatada ühtekuuluvustunnet.

Kursusele saab registreeruda 18. jaanuarini. Üliõpilastel on osalemise eest võimalik teenida ainepunkte. Töökeel on inglise keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles