Maagümnaasium jätkas võidukalt

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gümnaasiumiõpilaste mälumängu «Meediamull» liidrina jätkavad maagümnaasiumi noored (esiplaanil).
Gümnaasiumiõpilaste mälumängu «Meediamull» liidrina jätkavad maagümnaasiumi noored (esiplaanil). Foto: Kaija Mägi

Koolide mälumängu «Meediamull» teises voorus, kus omavahel võtsid mõõtu Viljandi linna ja maakonna koolide üheteistkümnendad klassid, jätkas võiduteed Viljandi maa­gümnaasiumi meeskond.

Seega on maagümnaasium üldliider, sest võitis ka esimese vooru.

Mälumäng leidis aset 17. veebruaril Tarvastu gümnaasiumis.

Kõik kuus kooli, kes mängu alustasid, olid kohal ka teises voorus. Väga tugevalt esines Suure-Jaani gümnaasium, saades maagümnaasiumi järel napilt teise koha. Nende kannul tulevad riburada pidi Paalalinna, Jakobsoni, Tarvastu ja Abja gümnaasium.

Küsimused ja ülesanded oli ette valmistanud pärimusmuusika keskuse avalike suhete juht Rannar Raba. Viljandimaa noortekeskuse ja kultuurimaja poolt aitas mälumängu korraldada kultuurimaja projektijuht Karita Tilk. Mõlemad kuulusid ka žüriisse.

Koduse ülesandena pidid noored kokku panema 1—2 minuti pikkuse teleuudise vabalt valitud teemal. Ette oli nähtud, et uudislõik peab heitma valgust mõnele tõepoolest eksisteerivale teemale või probleemile, mis puudutab kooli või kodukohta.

Rannar Raba hinnangul olid kodutööd tehnilises mõttes vormistatud päris hästi ning oli näha, et õpilased olid endale teleuudise olemuse ja selle koostamise põhimõtted selgeks teinud.

«Samas jäid teemad üldiselt igavaks. Oleksime rohkem tahtnud näha ja kuulda midagi sellist, mis oleks meid tummaks löönud või kukalt kratsima pannud,» nentis Raba.

Kõige tugevam kodutöö oli Raba sõnutsi maagümnaasiumil, kes oli suutnud operatiivselt reageerida ning teha elava loo politseireidist koolimajja.

Kolmandas «Meediamulli» kohtumises 17. märtsil Abja gümnaasiumis võrdlevad teadmisi kümnenda klassi õpilased.

Sel aastal on taas Viljandimaa kord korraldada superfinaal, kus võtavad mõõtu Järva-, Pärnu- ja Viljandimaa kolm paremat kooli. See tuleb aprillis maagümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles