Alanud on kodanikuhariduse teadmiste proov

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodanikupäeval, 26. novembril on viktoriin lahendamiseks avatud kõigile huvilistele lehel viktoriin.meis.ee
Kodanikupäeval, 26. novembril on viktoriin lahendamiseks avatud kõigile huvilistele lehel viktoriin.meis.ee Foto: meis.ee

Laupäeval, 26. novembril on kodanikupäev, mille tähistamiseks on integratsiooni ja migratsiooni sihtasutus Meie Inimesed (MISA) koostanud e-viktoriini. Õpilastele mõeldud 50 küsimusega viktoriini saavad kodanikupäeval lahendada ka kõik teised huvilised.

MISA kodanikuhariduse valdkonnajuht Toivo Sikk kõneles, et 14. korda peetaval viktoriinil ei ole varasemate aastate nuputajatel erilisi eeliseid. Küsimused ei kordu, selle eest kannab hoolt ühiskonnaõpetajatest ja ekspertidest koosnev meeskond.

«Aastate jooksul on viktoriini edukalt lõpuni lahendanud 61 000 osavõtjat, viktoriini on lahendada proovinud, kuid pole lõpuni jõudnud aga märksa suurem hulk inimesi,» lausus Toivo Sikk.

Kodanikupäeval, 26. novembril on viktoriin lahendamiseks avatud kõigile huvilistele lehel viktoriin.meis.ee. Küsimustele vastamiseks on aega 60 minutit. Õigete vastuste punktisumma saavad vastajad teada kohe pärast lahendamise lõpetamist. Küsimuste õigeid vastuseid avaldatakse kodanikupäeva viktoriini alamlehel 5. detsembril.

Õpilastele mõeldud viktoriin on lahendamiseks avatud 21. novembrist 2. detsembrini. VII–XII klassi üldhariduskoolide ja kutseõppeasutuste õpilased saavad lahendada 50 küsimusega viktoriini, kus arvesse on võetud ka viimase aasta jooksul olnud olulisemaid sündmusi. Viktoriin sisaldab ka pildi-, heli- ja videoküsimusi.

Viienda ja kuuenda klassi õpilastele on mõeldud 30 küsimusega viktoriin, mille on kokku pannud vanemate klasside õpilased. Nooremad lahendajad saavad valida eesti- ja venekeelse viktoriini vahel.

Viktoriinide lingid on MISA kodulehel.

Edukamatele viktoriini lahendajatele on kingitused. Parimatele kodanikupäeva e-viktoriinist ja esseevõistlusest osavõtjatele on 20. detsembril pidulik vastuvõtt riigikogus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles