Puhastamist vajavate seinte otsimine osutus parajaks katsumuseks

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringkäigul vanalinnast Ugala juurde jäi ette väiksemaid sodimisi, enamasti olid need alajaamadel. Üht sellist, Ugala tiigi läheduses asuvat Elektrilevile kuuluvat majakest hakkavad puhastama tänases aktsioonis osalevad noored.
Ringkäigul vanalinnast Ugala juurde jäi ette väiksemaid sodimisi, enamasti olid need alajaamadel. Üht sellist, Ugala tiigi läheduses asuvat Elektrilevile kuuluvat majakest hakkavad puhastama tänases aktsioonis osalevad noored. Foto: Ketlin Beljaev

​Täna pärastlõunal saavad Uku keskuses kokku harjakeste ja puhastusvahendi pudelitega noored, et rünnata üheskoos soditud seinu, mille leidmiseks tuli näha omajagu vaeva. Linnavalitsusest ei osatud neile pakkuda ühtegi objekti, mis nühkimist vajaks. 

Seinapuhastusaktsioon on osa tänavakultuurifestivalist «JJ-Street Baltic Session» ja sellega rõhutatakse erinevust illegaalse sodimise ja professionaalse tänavakunsti vahel. Eri linnades korraldatava aktsiooni eest vastutab Viljandis tantsukooli JJ-Street treener Kreete Uustalu, kes ütles, et kui Tallinnas ja Tartus, kus seinu küüriti esmaspäeval, leidub käidavates kohtades palju soditud pindu, siis Viljandis oli neid keerulisem leida.

Veel eile hommikul polnud kindel, millise seina kallale täna asutakse, kuid pärastlõunaks saadi Elektrilevilt positiivne vastus ettepanekule teha puhtaks Ugala tiigi läheduses asuv alajaam, mille olid leidnud Uustalu käe all õppivad Viljandi tantsijad.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles