Juhtkiri. Ka pärast lahkumist (1)

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Juhul kui Keskerakonna endine peasekretär Priit Toobal lootis, et pärast väheütlevat kommentaari temalt garantiikirjade skandaali kohta rohkem ei pärita, on ta pidanud pettuma. Ehkki Toobal on viimasel ajal avalikkuse eest varjule tõmbunud, õnnestus Postimehel temalt küsida, milline on tema versioon osaühingule Midfield garantiikirjade andmisest. Paraku tulutult.

«Ma olen seda teemat kommenteerinud. Ma olen öelnud, et ma olen sellest erakonna juhatuse liikmetega rääkinud ja teeme nii, et aitab sellest,» olid Toobali sõnad.

Priit Toobali sõnum on, et kuna ta pole enam poliitik, pole tal ka vajadust üldsusele selgitusi jagada. Ta pole esimene ja kindlasti mitte ka viimane ekspoliitik, kes säärast lähenemist kasutada püüab. Avalikkuse seisukohast pole see aga aus. Täpselt nii, nagu tegevpoliitikutel lasub moraalne kohustus oma tegevusega seonduvat kommenteerida ametiajal, peaksid nad olema valmis seda ka pärast lahkumist tegema senikaua, kuniks neisse puutuvad teemad on ammendatud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles