Swedbank hakkas väljastama viipemaksekaarte

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
pilt on illustratiivne.
pilt on illustratiivne. Foto: Andres Teiss

Tänasest saab Swedbanki internetipangas ja kontorites üle Eesti tellida viipemakse võimalusega kaarte. Uue funktsionaalsuse saavad Deebetkaart Pluss, kõik MasterCardi krediitkaardid, ettevõtete deebetkaart ja privaatpanganduse deebetkaart. Viipemakse võimaluse lisandumine kaardi hinda ei muuda.

Ettevõtte eraisikute panganduse juhi Kaie Metsla sõnul hakati esimesi viipemakse funktsiooniga ISIC-kaarte väljastama juba augustis ning noorte klientide tagasiside põhjal on võimalik väita, et uuendus on õnnestunud. Viipemakse võimalusega kaartidega saab teha kuni 10-euroseid makseid PIN-koodi sisestamata ning tehingu sooritamiseks piisab kaardi asetamisest terminali vastu.

«Et suurem osa meie igapäevaostudest jääb alla 10 euro, aitavad viipemaksed väärtuslikku aega kokku hoida. Kõige paremini saab viipekaardi eelistest aru, kui seda ise proovida,» kõneles Kaie Metsla.

Kaarte vahetatakse uute vastu järk-järgult ning aeguvaid kaarte hakkab pank peagi uuendama viipekaartideks. «Kui klient soovib viipekaardi varem kasutusele võtta, saab ta endale uue kaardi tellida juba praegu,» selgitas Metsla. Tema sõnul saab soovi korral viipemakse võimaluse interneti- või mobiilipangas nii välja kui ka uuesti sisse lülitada.

Järk-järgult uuenevad ka makseterminalid. Uuele tehnoloogiale on praegu üle viinud ligi 1500 terminali, mille seas on nii tavalised makseterminalid kui ka nutiterminalid.

Plaanikohaselt on kolme aasta jooksul kõik Swedbanki terminalid valmis viipemakseid vastu võtma ja kolmveerandil kaartidest on lisaks kiibile selliseid makseid võimaldav antenn. Suure tõenäosusega on tulevikus kõikidel pangakaartidel viipemakse võimalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles