Juhtkiri. Kingitus kõige tugevamale (1)

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Kümme aastat tagasi toetas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) Ärma turismitalu rajamist summaga, mille eest saab veel praegugi osta Viljandimaal väga uhke elamise. Seevastu sellest rahast, mis Toomas Hendrik Ilveselt tagasi nõuti, jätkub tagasihoidliku uue auto jaoks. Kahe summa vahe on ümmarguselt 170 000 eurot. Turiste Ärmal nägema ei hakka.

EAS püüdis tagasinõude suuruse arvutamise tausta eile selgitada, kuid vähemalt esialgu see püüdluseks jäigi, sest loo aspektid ei taha tavaloogikat appi võttes omavahel kuidagi kokku sobituda. Segadust tekitavad näiteks viited, et Ilves võttis aastate jooksul Ärmal vastu arvukalt (välis)külalisi. Jah, see vastab tõele. Aga kuidas on see kõik seotud ettevõtluse arendamisega, milleks omal ajal toetust anti?

Ütleme otse: Ilves sai riigilt nõnda hea tehingu, et kuniks veenvaid põhjendusi ei tule, mõjub see kingitusena kõige tugevamale.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles