Juhtkiri. Eriline vastuseis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Toetus- või protestihääli on Viljandis mõne plaani või muudatuse puhul ennegi kogunenud. Mõnikord lausa suurtel kiirustel ja hulga kaupa. Meenutagem siinkohal näiteks, kuidas Viljandi pensionäride ühendusel õnnestus selle aasta alguses linnavolikogule üle anda tervelt 680 eaka inimese allkirjaga pöördumine, millega avaldati rahulolematust uue bussisõidukorraga.

Centrumi kaubanduskeskuse plaanitava klaasist galerii kohta on kriitikat teinud mitu korda väiksem hulk inimesi, ent ometi võib tollele ideele osaks saanud vastuseisu üsna eriliseks pidada. Väärib väljatoomist, et plaani on laitnud ka Eesti arhitektide liit ning linnavalitsusele on laekunud tervelt 11 kirja arvamuste ja ettepanekutega, mis peamiselt on galerii vastu, kuid milles on arutletud ka kesklinna piirkonna arengu ja väärtuste üle laiemalt.

Miks see tähelepanuväärne on? Aga seepärast, et niisuguse kirjaliku pöördumise vormistamine on linlasele allkirja andmisega võrreldes suurem vaev. Tavaliselt niisugust vaeva ei nähta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles