Mulgid ei jõuagi uue valla keskuses kokkuleppele

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas tulevase Mulgi valla keskuses peaks olema Mulgi mees või tantsivad mulgid, ei suuda praegused läbirääkijad kokku leppida.
Kas tulevase Mulgi valla keskuses peaks olema Mulgi mees või tantsivad mulgid, ei suuda praegused läbirääkijad kokku leppida. Foto: Elmo Riig

Kolm liitumist kavandavat Mulgimaa valda ja üks linn ei suuda omavahel kokku leppida, kus peaks olema tekkiva valla keskus, ning jätavad selle 2017. aastal valitava volikogu otsustada.

Karksi volikogu juhi Siret Vene sõnul pole näha, et selles küsimuses praegu mingile kokkuleppele jõutaks, ja nii kirjutati viimasel läbirääkimiskoosolekul protokolli, et uue keskuse määrab kindlaks uus volikogu. Kui aga on vaja kasutada Mulgi valla aadressi, on selleks seni Mõisaküla linnavalitsuse postkast.

Vaidlus käib ennekõike selle üle, kas keskus peaks olema Abja-Paluojal või Karksi-Nuias. Kui Abja-Paluoja on end juba aastaid nimetanud Mulgimaa pealinnaks ning näeb just ennast uue valla keskusena, siis Karksi-Nuia peab end piirkonna ärikeskuseks. «Kui võtta meie vallas registreeritud ärid ja tööstused ning liita ülejäänud kolme omavalitsuse ettevõtted, on meil neid rohkem,» rääkis Vene. «Sama lugu on mittetulundusühingutega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles