Teatrihooaeg algab diskoga

Margus Haav
, kultuuriajakirjanik, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gogoli diskol keerutab plaate ka raamatu «Gogoli disko» autor Paavo Matsin.
Gogoli diskol keerutab plaate ka raamatu «Gogoli disko» autor Paavo Matsin. Foto: Heigo Teder

Ugala teater alustab uut hooaega laupäeval, 17. septembril teatri NO99 näitleja-lavastaja Eva Kolditsa lavastuse «Soo» esietenduse ja pärast seda algava suure tantsumaratoniga, mis on ühtlasi viimane võimalus Ugala black box’is hommikuni tantsida, enne kui auhinnatud teatrisaal igaveseks kaob ja teatrirahvas tagasi Vaksali tänava renoveeritud majja kolib. Avapeol esinevad diskoritena uuslavastustega seotud külalised. Pidu algab õhtul kell kümme ja kestab hommikul kella neljani.

«Ugala hooaja avapidudel on traditsiooniks, et armastatud näitlejad ja kultuuritegelased astuvad üles ootamatus rollis, tehes avalikkuse ees oma DJ-debüüdi,» rääkis teatri avalike suhete juht Mari Nurk. «Kui eelmise hooaja avapeol astusid esimest korda DJ-pulti Ugala grand old lady Luule Komissarov ja teised kauaaegsed trupi liikmed, siis sel korral võtavad laval koha sisse ja tantsitavad peolisi hoopis uuslavastuste külalisstaarid Märt Avandi, Paavo Matsin, Laura Peterson ja paljud teised.»

Peasaalis dirigeerib kogu tantsuõhtut Ugala trupiga novembris liituv legendaarne näitleja Terje Pennie, kes juhatab DJ-etteasted sisse ja välja. Nurk lisas, et kuna peoõhtu on suuresti inspireeritud Paavo Matsini bestsellerist «Gogoli disko», avatakse kummardusena teosele üheks erakordseks õhtuks Viljandi esimene trammipeatus, millest igal täis- ja pooltunnil väljub Unistuste Tramm. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles