NÄDALA NÄGU. Mõneti üllatav kandidaat

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Jürmann
Tiit Jürmann Foto: Elmo Riig

Tõenäoliselt valitakse tuleval nädalal Viljandi linnavolikogu istungil volikogu uueks esimeheks reformierakondlasest linnavalitsuse liige Tiit Jürmann. Teisipäeva õhtul edestas ta oravapartei Viljandi piirkonna koosolekul kahe häälega teist volikogu esimehe pretendendiks kandideerinud meest, endist linnapead ja riigikogu liiget Kalle Jentsi.

Päevatööna puhastusteenuseid pakkuvat osaühingut Pesuekspert juhtiv Jürmann on ärksa vaimuga ettevõtja, kes on aastaid linna juhtimises kaasa löönud. Sealjuures on ta niisugune kohaliku tasandi poliitik, kellesse suhtuvad hästi kõigi erakondade fraktsioonid. Ka Sakalal on Jürmanniga olnud head kokkupuuted. Kunagi pälvis ta toimetuselt lausa aasta sõbra tiitli.

Hoolimata sellest võib Tiit Jürmanni linnavolikogu esimehe koha suunas liikumist üpris üllatavaks pidada. Jentsist suurema toetuse kogumine oli veidi ootamatu, nagu ka tõsiasi, et Jürmann enda kandidatuuri üles seadis. Miks? Sest Jürmanni ei tunta kõva häälega inimesena, kel oma tahtmise peale surumine just kui iseenesest välja tuleb. Volikogu esimees peaks olema mõnes mõttes just niisugune resoluutne natuur, sest liiga pehme esimehega võivad rahvasaadikud muutuda halvasti käituvateks koolipoisteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles