Andres Rõigas: saime pardalt viimasel hetkel maha hüpata

Margus Haav
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvarinde koosolek 5. juulil 1988. aastal Viljandi lauluväljakul.
Rahvarinde koosolek 5. juulil 1988. aastal Viljandi lauluväljakul. Foto: Tõnis Möldre

Andres Rõigas kuulub selle põlvkonna inimeste hulka, kes on sündinud ja kasvanud ühe ühiskonnakorra ajal ning kes armeeteenistusest tulles saabus teise, täiesti uude reaalsusse.

Aastaid Halliste vallavanemana ametis olnud Andres Rõigas on praegu Viljandi kultuuriakadeemias ettevõtluspraktikate koordinaator. 1997. kaitses ta magistrikraadi Tartu ülikoolis inimgeograafia erialal, uurimisobjektideks ettevõtluse ning majanduse arenguga seotud valdkonnad. Sakala palvel meenutas ta läbi oma prisma Eestile olulisi aegu.

«Põhi- ja keskharidus sai omandatud Nõukogude Liidu viljastavates tingimustes. Sinimustvalge toodi esimest korda jälle välja 1988. aasta kevadel, kui lõpetasin keskkooli. Aga see oli alles algus. Üks koolivend tõi keskkooli lõpuaktusele rahvuslipu kaasa, tõstsime seda kordamööda tuule kätte plagisema, see oli ikka väga harjumatu ja uus asi. Keskkooli lõpp ongi mul jäänud meelde sellega, et trikoloor tõsteti üles ja rahvas aplodeeris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles