Saalitäis publikut tänas aplausiga õnnestavate hetkede eest

, muusikaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu Barokkorkester musitseeris karismaatilise klavessinistist dirigendi Lars Ulrik Mortenseni juhatusel.
Euroopa Liidu Barokkorkester musitseeris karismaatilise klavessinistist dirigendi Lars Ulrik Mortenseni juhatusel. Foto: Elmo Riig

Vanamuusikafestival on Viljandi süvamuusikasõprade tähtsaim suvesündmus. Seda tõestas juba 31. korda peetud muusikapidu suurepäraselt.

Taiko-trummar Ichitaro tõi Viljandisse Jaapani iidsed rütmid. Kontserdi alustuseks kõlanud kõnetaoliste fraaside järel mõtlesin: mida tahab trumm mulle öelda? Edasises rütmide voos hakkasin otsima korduvaid mustreid ning tajusin, et kuuldu räägib sihikindlusest, keskendumisest ja õigest energia suunamisest.

Kuidas küll mängija suudab pikki rütmiperioode meeles pidada? Imetlesin Ichitaro koostööd Hele-Riin Uibiga, kes on õppinud taiko-trummide käsitsemist Jaapanis. Tundus, nagu oleksid nad juba ammu koos harjutanud – nii sünkroonselt sujus kõik. Uibi vastupidavus ja mänglev kergus olid muljet avaldavad (Ichitaro puhul on need omadused enesestmõistetavad).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles