Repliik. Raudteetamm

Rannar Raba
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Marko Saarm

Omaaegse kitsarööpmelise raudtee tammi 5,3-kilomeetrine lõik, mis viib Viljandi servast läbi metsatukkade ja jõeluha Siniallikule, on aastakümneid olnud paljudele Ramsi aleviku elanikele eelistatud liikumistee, jõudmaks jalgsi või rattaga maakonnakeskusesse. Minagi olen seal aeg-ajalt vändanud – vahel asja pärast, teinekord, et niisama loodust nautida. Viimati tegin seda tänavusel võidupühal.

Nii nagu mitmel varasemal korral, imestasin nüüdki, miks pole keegi viitsinud seda looduskaunist trassi korrastada. Kui paarkümmend aastat tagasi saanuks seal veel vabalt madalapõhjalise sõiduautoga sõita, siis nüüd võib juba isegi jalgrattaga jänni jääda, sest sissetallatud roobas on sügav, hein kõrgub rinnuni ja võsa pressib külgedelt peale.

Kui mitte hööveldada, siis vähemalt niita võiks seal küll. Saaksime juurde veel ühe toreda kergliiklustee. Pealegi on 600 elanikuga Ramsi sisuliselt Viljandi linnaosa ja väärib keskusega paremat ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles