Vanavarapäeval löödi maamootorid popsuma

Margus Haav
, journalist at Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veski talu käsitöö- ja vanavarapäeva tipphetk oli see, kui vanatehnika asjatundja ja taastaja Raivo Hannus ning talu peremees Aivo Jurak tõmbasid käima ligi saja aasta vanuseid maamoootoreid. Pildil olev masin vedas kunagi ringi turbahunti Audru rabas.
Veski talu käsitöö- ja vanavarapäeva tipphetk oli see, kui vanatehnika asjatundja ja taastaja Raivo Hannus ning talu peremees Aivo Jurak tõmbasid käima ligi saja aasta vanuseid maamoootoreid. Pildil olev masin vedas kunagi ringi turbahunti Audru rabas. Foto: Marko Saarm

Pühapäeval Kolga-Jaani külje all Vissuvere küla Veski talus peetud käsitöö- ja vanavarapäeva külaliste autode rivi pikkus ulatus silma järgi kilomeetrini välja. Huviliste arvuks pakkusid korraldajad 600–700 inimest.

«Müüjad suutsime sellel aastal lõpuks ära lugeda, neid oli üle 70,» ütles päeva korraldaja, Veski talu peremees Aivo Jurak. «Ega meil olnudki tegelikult müügiüritus. Soovisime korraldada midagi tervele perele ning tuua inimesed maale siinset elu ja melu vaatama.»

Pakuti käsitööesemeid, istikuid ja suvelilli ning platsis oli hulk vanavara ja mitmesuguste tehnikavidinate müüjaid. Lastele näidati kitse- ja lambatalli, jäneseid ja eksootilisi linde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles