Viljandi kino ehitus algab juunis

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Centrumi kaubanduskeskus tahab mullu avatud hooneosale kino tarvis ühe korruse peale teha. Fotol on esialgne kavand, milline see võiks olla pärast kavandatavate tööde lõppu.
Centrumi kaubanduskeskus tahab mullu avatud hooneosale kino tarvis ühe korruse peale teha. Fotol on esialgne kavand, milline see võiks olla pärast kavandatavate tööde lõppu. Foto: Tarmo Maiste (eskiis)

Tõenäoliselt juba paari lähem nädala jooksul alustab kohalik ehitusfirma VMT Ehitus Viljandi kesklinnas asuva Centrumi ärikeskuse laiendamist ning veebruaris avatakse seal kahe saaliga kino.

Kino hakkab ärikeskuses opereerima kinokett Forum Cinemas, kellega Viljandi Centrum sõlmis lepingu tänapäevase sisu ja tehnikaga kino rajamiseks, mis läheb maksma ligi 1,5 miljonit eurot.

Forum Cinemase tegevjuhi Kristjan Kongo sõnul on kinokett juba mõnda aega kaalunud uue kino rajamise võimalusi väljaspool pealinna ning värskelt on otsus langetatud Viljandi osas. “Uue kino ehitamisega tekib juba uue aasta alguses ka Viljandisse kvaliteetne filmivaatamise koht ning usun, et nii linlased kui ümberkaudsete piirkondade elanikud võtavad selle kiiresti omaks,“ lausus Kongo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles