Mulgimaa metallimeeste kätetööd leiab nii euroliidu idaväravast kui maailma luksuslikemast hotellist

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti renoveeris osaühing Ehitus5ECO Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi tellimusel Narva-2 piiripunkti. Alltöövõtjana osales mahukas ettevõtmises ka Viljandimaa firma AMV Metall, kes kattis üle jõesängi Venemaale viiva jalakäijate silla spetsiaalse kinnise galeriiga. Teine niisugune käigutee monteeriti Narva linnuse kõrvalt Jaanilinna viivale suure sillale.
Hiljuti renoveeris osaühing Ehitus5ECO Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi tellimusel Narva-2 piiripunkti. Alltöövõtjana osales mahukas ettevõtmises ka Viljandimaa firma AMV Metall, kes kattis üle jõesängi Venemaale viiva jalakäijate silla spetsiaalse kinnise galeriiga. Teine niisugune käigutee monteeriti Narva linnuse kõrvalt Jaanilinna viivale suure sillale. Foto: Erakogu

Vaevalt oskas president Toomas Hendrik Ilves eelmisel nädalal Narvas vast renoveeritud piiri- ja tollipunkti uudistades aimata, et osa sealsetest uutest rajatistest keevitati kokku Abja vallas, tema kodutalust vaat et kiviviske kaugusel.

Kõnealust, üht euroliidu olulisemat maismaa piiriväravat läbib igas tunnis keskmiselt 350 inimest ja 65 sõidukit. Seda tähelepanuväärsem on, et ligi poolteist aastat väldanud renoveerimises kandis alltöövõtjana tähtsat rolli ka noor Viljandimaa ettevõte AMV Metall.

Vaid kolm aastat tagasi ühest töömehest ja keevitusaparaadist alguse saanud firmas on nüüdseks palgal paarkümmend inimest ning Abja valda Kamara külla laenuraha toel sisseseatud metallitöökojas valmivad igat masti konstruktsioonid alates kortermajade rõdupiiretest ja lõpetades viilhallikarkassidega. Eelmise aasta teisel poolel oldi ametis Narva piiriületuskohtadele jalakäijate galeriide tegemisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles