Teisel pool bipolaarjoont

Margus Haav
, Sakala ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristi Kivestu

Kollaste metroovagunite taustal jookseb läbi Berliini tänavaliikluse noor mees, heledad juuksed lehvimas, teksad ja mustad ketsid jalas, kott üle õla ja Hasselbladi hinnaline filmikaamera kaelas kõlkumas. Nii algab uusim Eesti film, milles peategelast nimega Mattias kehastab Roland Laos.

Keskkooli lõpetav Mattias unistab fotograafiaõpingutest Berliinis. Ta kipub enda eest põgenema ja vaatama elu distantsilt, kaamerasilma kaudu. Tänu fotokaamerale satub tema ellu Hanna. Bipolaarne tüdruk, kellega käivad varjuna kaasas probleemid. See on lugu noorte eneseleidmisest ning valusatest valikutest kutsumuse ja armastuse vahel.

Lapsepõlve ja osa koolieast Karksi-Nuias mööda saatnud Roland Laos oli pärast kõrgema lavakooli 24. lennu lõpetamist neli aastat maineka Eesti Draamateatri hingekirjas ning ta on kaasa teinud mitmes teleseriaalis, nagu näiteks «Tuulepealne maa», «Klass: elu pärast», «Ohtlik lend» ja «Õnne 13». Ent ilmselt just Mattiase roll on see, mis tema näitlejakarjäärile värske tuule tiibadesse annab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles