Kena külviilmaga sähvivad öösiti põllul valguskiired

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külviga möödunud nädala keskpaigas Kaarel Saaremetsa sõnul veel jätkata ei saanud, väetist võis aga põllule laiali kanda küll.
Külviga möödunud nädala keskpaigas Kaarel Saaremetsa sõnul veel jätkata ei saanud, väetist võis aga põllule laiali kanda küll. Foto: Marko Saarm

Praegusel ajal pole midagi eriskummalist selles, kui end õhtul magama sättiv maainimene kuuleb ühtäkki akna taga pehmet surinat ja näeb tuppa langemas valgusvihte. Aknast välja vaadates võib ta tõdeda: põllumees teeb kevadtöid.

«Vahel on ikka ka öösiti põllul oldud. Seal on nüüd külvatud,» lausus möödunud nädala keskpaigas Karksi valla osaühingu Saaremetsa Vili juhataja Kaarel Saaremets, kel on põllumehe kogemusi juba küllaga, ehkki ta pole veel kolmkümmendki. 

Tema sõnul külvati aprillikuu esimese poole ilusate ilmadega öösiti eelkõige vihmakartuses. «Tahtsime kähku ära teha heal ajal.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles