Koristusfirma kaotas avariis oma suurima tolmuimeja (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maastur Range Rover tabas puhastusauto taganurka ning sai õnnetuses väga suuri purustusi. Kolm kaassõitjat tuli haiglasse tervisekontrolli viia. Autojuht pääses vigastusteta.
Maastur Range Rover tabas puhastusauto taganurka ning sai õnnetuses väga suuri purustusi. Kolm kaassõitjat tuli haiglasse tervisekontrolli viia. Autojuht pääses vigastusteta. Foto: Politsei

Lume sulamise järel on linnatänavaid tolmust ja liivast puhastavatel meestel kõige kibedam tööaeg, kuid just nüüd jäid nad liiklusõnnetuses ilma suurest tolmu imevast autost.

Pühapäeval kella 15 paiku napilt viiekilomeetrise tunnikiirusega Raua tänaval tegutsenud teepuhastusmasinale sõitis hooga sisse Range Roveri maastur. Jälgedest on näha, et maasturit juhtinud 19-aastane naine üritas puhastusautost küll mööda sõita, kuid tabas seda parempoolse küljega.

Maasturist viidi haiglasse kontrolli kolm keskealist meest. Ka teehooldusauto juht käis korra haiglas, aga oli hooldusfirma juhataja teatel esmaspäeval taas tööl. 

Mõlemad autod tuleb maha kanda. Tumeda maasturi purustused olid nii suured, et seda taastada pole mõtet. 1976. aastal Mercedes-Benzi tehases valminud teehooldusauto polegi välisel vaatlusel väga hullus seisus, kuid selle raam sai nii palju viga, et parandada seda enam ei anna. «Auto tuleb maha kanda,» nentis Eesti Keskkonnateenuste Lääne regiooni juht Jaan Viljas.

Aastakümneid tänavatelt sodi korjanud Mercedes seisis suurema osa aastast garaažis. Suvel tal tööd jätkus, aga kõige tihedam tööperiood oli autol ikkagi kevaditi, kui kogu linn lume sulamise järel tolmama hakkas. 

Jaan Viljase sõnul ei ole võimalik sellist tööd tegevat autot poest osta. «Need on väga kallid ja neid tehakse eritellimusel,» selgitas ta. 

Sellest hoolimata lubas Viljas, et suur firma leiab uue auto, millega Viljandi tänavaid puhastada. «Luudadega me teedele ei lähe, aga luban, et leping saab täidetud ja inimesed auto purunemist linnapildis ei tunneta,» ütles ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles