Kerekas mees on hädas turvavöö ja politseiga (4)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavalise koguga inimesel on turvavööd lihtne kinnitada, kuid väga suure ümbermõõduga inimestel võib see osutuda võimatuks.
Tavalise koguga inimesel on turvavööd lihtne kinnitada, kuid väga suure ümbermõõduga inimestel võib see osutuda võimatuks. Foto: Elmo Riig

Viljandlane Andres Undrul kaalub 270 kilogrammi ja käib toaseinte vahelt väljas haruharva. Hiljuti otsustas ta  oma koera arsti juurde sõidutada, paraku tegid politseinikud talle tee peal trahvi turvavööta sõitmise eest.

Ehkki mees osutas asjaolule, et tema suure keha ümber ei ole võimalik vööd kinnitada, puudu jääb 20–30 sentimeetrit, jäid patrullpolitseinikud asjaosalise kirjeldust mööda endale kindlaks, kirjutasid talle trahvikviitungi ning ütlesid, et seadust tuleb järgida ja turvavööta sõita ei tohi. Andres Undruli trahvi asja arutatakse lähiajal linnavalitsuse liikluskomisjonis.

49-aastane Andres Undrul on ema Milvi Roolaiu kinnitusel geneetilise vea tõttu olnud lapsest saadik füüsilise puudega ning kõikvõimalike tervisehädade tõttu täielikult töövõimetu. «Vaimselt on ta samas väga võimekas, muu hulgas tõlgib vene keelest militaarset kirjandust,» rääkis Milvi Roolaid. Ema kinnitusel on autoga liikumine pojale hädavajalik, kas või selleks, et poes käia.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles