Ehitajad hakkasid Ugala teatrimaja lahti riietama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Renoveeritav Ugala teatrimaja kaotab peagi oma harjumuspärase punase väljanägemise, sest ehitajad on asunud selle fassaadilt telliseid maha võtma.

Teisipäeval võisid Vana-Vaksali tänaval liikujad näha, kuidas hoone visiitkaardiks peetav fassaadivooder oli madalamalt tiivalt kadunud. Samas langesid tõstukikorvis olnud töömehe käe läbi esimesed tellised jalutussaali suurte akende kohalt. Samuti oli lammutatud osa kohviku terrassi piiretest.

Ligi 10 000-ruutmeetrise kogupinnaga hoone ehitustööd on praeguseks kestnud veidi üle kuu. Lepingu kohaselt peab aktsiaselts Nordecon põhjaliku uuenduskuuri läbinud maja teatrile tagasi andma 2017. aasta kevadel. Kokku kulutab riik selleks 7,85 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Laias plaanis võib väita, et 1981. aastal valminud majast jääb alles vaid karkass. Välja vahetatakse ka ehitist kattev punastest tellistest välisvooder. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles