Pruugitud kaupa ei pea ostma nagu põrsast kotis

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud eraisikud müüvad internetiportaalide vahendusel kasutatud kaupa. Kes seda soetama asub, peab läbi mõtlema, kas ta riskib osta põrsast kotis või vaatab enne võõrale raha andmist üle, missugune too reklaamitav põrsas tegelikult välja näeb.
Paljud eraisikud müüvad internetiportaalide vahendusel kasutatud kaupa. Kes seda soetama asub, peab läbi mõtlema, kas ta riskib osta põrsast kotis või vaatab enne võõrale raha andmist üle, missugune too reklaamitav põrsas tegelikult välja näeb. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ostes interneti kaudu eraisikult pruugitud kaupa, tuleb lähtuda reeglist «Usalda, aga kontrolli». Sellel, kes põrsast kotis osta ei taha, on hulk võimalusi pettasaamisohtu kahandada.

Viljandlane Eve Kavak on suur taaskasutaja. Selles sai ta hoo sisse kümmekond aastat tagasi, kui sündis laps ja oli tarvis titeriideid. Hiljem jälle oli vaja neist riietest lahti saada. Viiel viimasel aastal on ta internetikauplemises oma sõnul üpris agaralt kaasa löönud.

Head meelt teeb Kavakule see, et ühtegi väga halba kogemust pole tal selles vallas olnud. Ja ajaga on interneti ostlemiskeskkonnad tema hinnangul märksa turvalisemaks muutunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles