Ühinemisettepanekuid tehes ei kohkuta maakonna piirilt tagasi

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haldusreformile mõeldes on Kõo valla vastu huvi ilmutanud ka mitu naabermaakondade omavalitsust.
Haldusreformile mõeldes on Kõo valla vastu huvi ilmutanud ka mitu naabermaakondade omavalitsust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa tipus asuv pisike Kõo vald võib praegu, mil omavalitsuste ühinemine kogub tuure, vaadata lausa kolme maakonna poole.

Üks palju räägitud variant on lüüa oma maakonna naabritega seljad kokku ja moodustada vähemalt Põhja-Viljandimaad hõlmav haldusüksus. Juttudest kaugemale pole sellega aga jõutud. Samal ajal plaanivad Türi valla juhid kutsuda tuleva aasta algul laua taha kuus naabrit, nende hulgas Kõo valla ja tema naabri Võhma linna. Kui seal selgub, et ühinemise mõttel on jumet, teeb vallavolikogu Türi vallavanema Pipi-Liis Siemanni sõnul neile ametliku ettepaneku.

Esimene ametlik ettepanek alustada ühinemisläbirääkimisi potsatas Kõo valla juhtide postkasti aga eile ja see tuli hoopis Jõgevamaalt. Nimelt kaaluvad Põltsamaa linn ja vald plaani, mille ellujõudmise korral tekiks omavalitsus, kuhu kuuluksid ka Kõo ja Kolga-Jaani vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles