Maksumaksjate liit soovib Priit Toobali suhtes uurimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksumaksjate liidule tekitavad kahtluse Priit Toobali kütusekulu arved.
Maksumaksjate liidule tekitavad kahtluse Priit Toobali kütusekulu arved. Foto: Liis Treimann / Postimees

Maksumaksjate liit saatis eile õhtupoolikul prokuratuurile kuriteoteate, milles soovib kriminaalmenetluse algatamist riigikogu keskerakondlastest liikmete Priit Toobali ja Mihhail Stalnuhhini suhtes, aga ka seda, et politsei uuriks kuluhüvitiste võimalikku kuritarvitamist laiemalt.

Maksumaksjate liidu tegevjuht Lasse Lehis tõdes, et seda, kas kuluhüvitiste eest pereliikmete kasutuses olevaid autosid liisinud Mihhail Stalnuhhini tegevusel võiksid olla kelmuse tunnused, asuti vaagima juba pärast Eesti Päevalehes septembri lõpul ilmunud lugu. Laupäevases Sakalas avaldatud artikkel Priit Toobali ülisuurest kütusekulust ja sellest, kuidas Toobal tankis viie minuti jooksul 91 liitrit diislit, 45 liitrit bensiini ja 62 liitrit diislit, andis kuriteoteate esitamisele hoogu juurde.

Lehise sõnul on tankimise aegu võimalik võrrelda näiteks riigikogu istungite ajaga ja uurida, kuidas parlamendi liikmel üldse oli võimalik sel ajal bensiinijaamas olla. Tanklate valvekaamerate salvestistelt on võimalik vaadata, kas riigikogu liige tankis ikka oma autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles