Talgud jõuavad korstna otsa ja riigipiirile

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud nädala kolmapäeval koristasid Viljandimaa pensionäride ühenduse liikmed Valuoja tammikut. «Oleme seda aastaid teinud, kuidas me siis sel korral ei tule?» ütles nii mõnigi neist.
Läinud nädala kolmapäeval koristasid Viljandimaa pensionäride ühenduse liikmed Valuoja tammikut. «Oleme seda aastaid teinud, kuidas me siis sel korral ei tule?» ütles nii mõnigi neist. Foto: Sten Mahov

Kuigi «Teeme ära!» talgupäeva peetakse 2. mail, lastakse luudadel, labidatel ja rehadel mitmel pool Viljandimaal käia ka mitu päeva varem või hiljem. Lisaks koristamisele piilutakse korstnatesse ning parandatakse arvuteid.

Eile keskpäevaks oli Viljandimaal registreeritud 71 talgukohta ning «Teeme ära!» Viljandimaa koordinaatori Enn Sarve sõnul võib selle arvuga rahul olla.

Huvitavamatest talgutest nimetas ta Halliste kiriku ja kalmistu vahel asuva Annatare taastamist. Sinna on kavas luua kalmistumuuseum. Maakonnas tehakse esimest korda korstna kaamerauuringut, mille kaudu saab majaomanik teada korstna seisukorrast. Samuti pakutakse võimalusi, kuidas leitud vigadest jagu saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles