Aedviljad ja marjad kolisid suveks maalt supermarketite juurde

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölt tulles on linlased agarad maalt pärit värsket toidupoolist ostma. Et turg pannakse varem kinni, on supermarketite kõrvale tekkinud taluletid müüjate sõnul maasika- ja juurviljaostjatele tuttavaks paigaks saanud. Fotol on müüja Kerli Klein.
Töölt tulles on linlased agarad maalt pärit värsket toidupoolist ostma. Et turg pannakse varem kinni, on supermarketite kõrvale tekkinud taluletid müüjate sõnul maasika- ja juurviljaostjatele tuttavaks paigaks saanud. Fotol on müüja Kerli Klein. Foto: Marko Saarm

Kui juuni keskpaiku veel lörtsi sadas, olid müüjad äsja toidupoodide kõrval avatud müügilettide taga üpris tavatus olukorras, kuid see ei tähendanud, et ostjad poleks räästa all värsket köögivilja ja maasikaid nõudmas käinud.

«Ei olnud midagi hullu. Inimesed seisid katuse all ja ostsid ikka,» sõnas Riina Riisa ning tema kõrval tähendas Kerli Klein, et kõige minevam kaup on ikkagi maasikad. Need jõuavad Undi talu letile Tõrva lähedalt Puide talust.

«Aga kõrvalt võetakse muud ka,» lisas Riisa ning rääkis, et juba kella kaheks oli seekord otsas lill- ja peakapsas. Õhtu poole pidavat aga lootust olema kaupa juurde saada. Centrumi kõrval müügiletil läks kaubaks Nõmme talu juurvili, aga sama talu toodang on ka turul mitmel letil väljas ja kui turuaeg lõpeb, saab juurikaid hiljem supermarketi kõrvalt osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles