Kettagolf on ootamatult populaarseks muutunud

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile päratlõunal mängisid Huntaugul disc-golfi Pärnust pärit noored. Vaata ka Sakala digilehes olevat videot selle mängu kohta.
Eile päratlõunal mängisid Huntaugul disc-golfi Pärnust pärit noored. Vaata ka Sakala digilehes olevat videot selle mängu kohta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Männimäele ketta- ehk disc-golfi väljaku loonud mittetulundusühing arvas esialgu, et uudne spordiala pälvib viljandlaste tähelepanu, kuid ei osanud arvata, et see nõnda populaarseks saab.

Mittetulundusühingu Viljandi Ketas liige Martti Ojamaa lausus, et väljaku asutamisest möödub poolteise nädala pärast aasta ning toona ei osanud ta ennustada, et inimesed seda spordiala nõnda kiiresti harrastama hakkavad. «Omaks on võetud väga kiire tempoga. Disc-golfi mängiti ka talvel – see on väga suur pluss,» nentis ta.

Küsimusele, kui palju inimesi on aasta jooksul kettaid lennutamas käinud, vastas Ojamaa, et 47 nädalal ületati tuhande inimese piir. «Need on siis need inimesed, kes on käinud 11 kuu jooksul meie nädala mängul. Nimed küll korduvad, aga see on meile huvitav statistika.» Eraviisilisi harrastajaid on hulga rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles