Jaanuaris Viljandimaa töötute arv veidi kasvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa Viljandi büroo.
Töötukassa Viljandi büroo. Foto: Elmo Riig

Aasta esimesel kuul kasvas töötute hulk nii Viljandimaal kui kogu riigis. Jaanuaris oli maakonnas töötuna arvel 1068 elanikku ehk 4,2 protsenti tööealistest elanikest.

Jaanuari lõpul oli kogu Eestis töötuna arvel 35 817 inimest ehk 5,5 protsenti 16-aastastest kuni pensioniealistest inimestest. Kuu varem oli sama protsent 5,1.

Kõrgeim registreeritud töötuse määr, 9,8 protsenti, oli Valgamaal ja 9,1 protsenti Ida-Virumaal. Viljandimaa seisab selles statistilises edetablis 4,2 protsendiga viimasel real.

Möödunud aasta viimase kuuga võrreldes registreeriti jaanuaris Viljandimaal 97 töötut. Kogu Eestis registreeris end töötukassas 7520 uut tööta jäänud inimest. Jaanuarikuus sai Eesti töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlust 3192 inimest. Toetudes eelmistel kuudel tehtud võrdlustele töötukassa andmetega töötuskindlustusmakse laekumise kohta võib väita, et tegelik hõivesse liikujate arv on veelgi suurem, sest kõik inimesed ei teata töötukassale, et nad on leidnud uue töökoha.

Kõige suurema osa varem töötanud registreeritud töötutest moodustasid oskus- ja käsitöölised, lihttöölised ning teenindus- ja müügitöötajad.

Jaanuarikuu jooksul lisandus detsembrikuuga võrreldes rohkem uusi tööpakkumisi. Kuu jooksul lisandus 3405 uut tööpakkumist, millest enam kui pooled sisestati töötukassa portaali kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles