Porise Mulgi rattamaratoni võitis Erki Pütsep

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi rattamaratoni lõpetaja.
Mulgi rattamaratoni lõpetaja. Foto: Herki Helves

Täna keskpäeval vihmasajus Mulgi rattamaratonile startinud tuhatkond ratturit pidid rajal heitlema üliraskete oludega, sest pori oli muutnud trassi libedaks ja raskesti läbitavaks.

60 kilomeetri pikkuse võistluse võitja Erki Pütsep klubist Fixus Sport ütles pärast finišit, et see oli tema elu üks paremaid sõite ja võite. Pütsep tunnistas, et tundis juba sõidu alguses, et on väga heas vormis ning selle maratoni favoriit.
Suuresti tema jõupingutuste tulemusena jäi liidrite grupp maratoni jooksul järjest väiksemaks ning sõidu teisel poolel jäid võidule konkureerima Pütsep ja Mulgi maratoni kolmekordne võitja Alges Maasikmets.

Viis kilomeetrit enne lõppu tegi Pütsep viimase ja otsustava kiirenduse ning finišis oli tema edu Maasikmetsa ees 17 sekundit. Võitjal oli enne lõpujoont veel aega, et ratta seljast maha ronida, seda porist veidi puhtamaks teha ning siis, ratas pea kohal, üle finišijoone astuda.

Pütsep rääkis, et eile õhtul ja täna päeval sadanud vihmaga väga poriseks muutunud rada tekitas probleeme ka talle. Võitja sõnul kukkus ta rajal vähemalt viis korda ning mitmel korral pidi ta jooksma, ratas käekõrval, sest vändates polnud võimalik libedatest tõusudest üles sõita.

Kõigil seni peetud kümnel Mulgi rattamaratonil osalenud Alges Maasikmets klubist Extreme Sport Wasteland jäi teise kohaga rahule, sest lootis enne starti mahtuda kuue parema hulka. Maratoni ainsa vahefiniši võitnud Maasikmets nentis, et vihma ja pori tõttu tundus Viljandimaa metsades ja põldudel sõidetud maraton seekord hoopis teistsugune kui tavaliselt. “Üks ja sama rada võib kuiva ilma ja vihmaga tunduda täiesti erinev,” lausus ta.

Kahele paremale järgnes Raido Kodanipork (Arctiv Sport Club I) ja tema kaotas võitjale 1 minut 45 sekundit. Kolmanda koha mees pidi aga enam kui 40 kilomeetrit heitlema rajal lisaks porile katkise rattaga, sest tema tagumine pidur purunes sõidu esimesel kolmandikul. Kodaniporgile tähendas kolmas koht seda, et Elioni rattamaratonide sarjas tõusis ta pärast kahte etappi liidriks.

Ehkki tänavu kümnendat korda peetud Elioni rattamaratonide sarja kuuluval Mulgi rattamaratonil oli raskete olude tõttu tavalisest enam katkestajaid ja kukkujaid, olid enamik lõpetajaid vaatamata porisele väljanägemisele lõbusas tujus. Rada nimetasid finišisse jõudnud küll karmiks, kuid meeldivaks.

Mulgi rattamaratoni esimesed kümme

1. Erki Pütsep 2:15.57
2. Alges Maasikmets 2:16.14
3. Raido Kodanipork 2:17.42
4. Ivo Suur 2:18.01
5. Markku Ainsalu 2:18.33
6. Gabriel Leppik 2:21.56
7. Priit Prous 2:22.11
8. Erki Kukk 2:22.13
9. Sten Sarv 2:22.17
10. Siim Jalakas 2:22.32

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles