Viljandimaa saadikud uurisid maakonna tugevdamise võimalusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi praost Marko Tiitus ning Pauluse koguduse õpetaja Allan Praats rääkisid saadikutele Pauluse kirikuhoone seisukorrast.
Viljandi praost Marko Tiitus ning Pauluse koguduse õpetaja Allan Praats rääkisid saadikutele Pauluse kirikuhoone seisukorrast. Foto: Tiina Pihlak / Viljandi maavalitsus

Viljandi maavanema Lembit Kruuse kutsel kohtusid neljapäeval Pauluse kirikus Viljandimaalt riigikogusse valitud inimesed. Arutuse all olnud teemad puudutasid kõik suuremal või vähemal määral meie maakonna elu järjepidevuse kindlustamist ning piirkonna väärtuse tõstmist.

Maanteeameti Viljandi piirkonna juht Allan Allik selgitas kokkutulnutele teede seisu ning tulevikuväljavaateid, mis hakkavad olenema riigi edaspidi tehtavatest rahastamisotsustest. Viljandi praost Marko Tiitus ning Pauluse koguduse õpetaja Allan Praats rääkisid Pauluse kirikuhoone seisukorrast ning kõnelesid ka teistest maakonna kirikutest, mis oluliste maamärkide- ja kultuuriväärtustena vajavad kohest tuge ja abi. Arutusel olnud teemade ampluaa oli lai, ulatudes rongiliikluse ühendusest kultuuriakadeemia tugevdamiseni. Enamik neist puudutas maakonna väärtusi esiletoovaid võimalusi.

Lembit Kruuse sõnul on Viljandimaa arengud viimastel aastatel olnud muljetavaldavad nii tööstuse, põllumajanduse kui rahvusliku identiteedi hoidja valdkonnas. Tema sõnul vajame igakülgset koostööd kõikidega, kellest oleneb Eesti elamisvõimaluste hoidmine ja propageerimine. «Mõnikord tundub, et pealinna melus unustatakse meie elu tõelised väärtused ning tehtavad otsused on pealinna poole liialt kreenis,» lausus Lembit Kruuse ja lisas, et sageli küll räägitakse päris Eesti ehk maapiirkondade jätkusuutlikkusest, kuid pikemas perspektiivis ei ole ka pealinnastumine ilma tugeva tagamaata jätkusuutlik.

Kohtumisel osalesid saadikud Helmen Kütt, Kalle Jents ja Siim Kabrits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles