Repliik: Maitse asi

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Elmo Riig / Sakala

Nii! Täna kraaklen ajalehes oma kolleegiga. Nimelt pahandas Marko Suurmägi eilses Sakalas Viljandi uue laululava üle, leides, et see on muudetud ämbriga sarnaseks.

Käisin kohapeal uudishimu rahuldamas ja jõudsin taas arusaamisele, et säärased teemad taanduvad maitsele. Ehkki ka mina ei pea halli plekki ehitise viimistlusmaterjalina ideaalseks, on see igal juhul ägedam kui näiteks mingi (halvas mõttes) provintslik pruun laudis. Viljandi pole ometi mingi suvaline kolgas, kus tuleb meelega igav ja tagasihoidlik olla. See on ikkagi Viljandi!

Laiemalt mõeldes meeldib mulle väga, kui arhitektid ei juhindu massi maitsest ja julgevad šokeerida. Vastasel juhul oleks suurem osa maailma arhitektuuripärlitest sündimata jäänud. Meenutagem, et omal ajal sai Gustave Eiffel Pariisi ärarikkumise eest tapmisähvardusi, nüüd aga imetletakse tema loodud iselaadset torni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles