Suured pead noppisid festivalilt võitja tiitli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CRJG Hebe tantsu mõtet aitasid edasi anda värvikad kostüümid, mille silmapaistvam osa oli suur poroloonist pea.
CRJG Hebe tantsu mõtet aitasid edasi anda värvikad kostüümid, mille silmapaistvam osa oli suur poroloonist pea. Foto: Elmo Riig / Sakala

««Pea asi» võitis!» hüüdsid CRJG Hebe tantsutüdrukud kooris mobiiltelefoni, kui pühapäeva õhtul Tallinnast «Koolitantsu» lõppkontserdilt kodu poole sõitsid.


CRJG Hebe «Pea asi» oli ainus Viljandimaa tants, mis festivalil võidu pälvis. See kuulutati laureaadiks IV—VI klassi vabatantsude kategoorias.



Hästi läks lõppkontserdil ka eve stuudio neidudel, kelle etteaste «pänd» kuulutati VII—IX klassi vabatantsude kategoorias nominendiks.



«Koolitantsu» uudse autasustamissüsteemi kohaselt kuulutati tänavu igas vanuseastmes ja kategoorias välja kaks või kolm nominenti ja valiti nende hulgast laureaat. Naeru- ja eestiteemaliste tantsude kategoorias nimetati kõigi vanuseastmete peale vaid kaks nominenti ja üks laureaat.



Žürii liikmeks olnud tantsija ja koreograafi Mart Kangro sõnul tõi CRJG Hebe tantsule võidu selge idee, mis oli väga stiilselt ja hästi edasi antud.



«Selles tantsus moodustasid mõte, muusika, tekst, liikumine ja rekvisiidid ühtse terviku, mis paljudele väga meeldis,» selgitas hindaja. «Oli näha, et tantsu läbimõtlemisel ja muusika töötlemisel oli palju tööd tehtud. Ainuke miinus võis olla see, et liikumise osa jäi veidi tagaplaanile.»



Ka eve stuudio tants oli Mart Kangro hinnangul nominendikohta väärt. «Laureaadi tiitlist jäi neil siiski veidi puudu,» nentis koreograaf. «Et eve stuudio on alati olnud tugev tegija, jäi seekordne töö minu arvates veidi lihtsakoeliseks.»



«Koolitantsu» lõppkontsertidel jõudis lavale 120 tantsu, mis olid läbinud maakondlike tantsupäevade tiheda sõela.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles