Kiiruskaameraga fikseeritud kiiruseületamisele järgneb teavituskiri

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15. veebruarist hakkab politsei saatma kirjalikke teavitusi neile autojuhtidele, kelle on fikseerinud Tallinna—Tartu maanteele paigaldatud kiiruskaamerad.
15. veebruarist hakkab politsei saatma kirjalikke teavitusi neile autojuhtidele, kelle on fikseerinud Tallinna—Tartu maanteele paigaldatud kiiruskaamerad. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

15. veebruarist hakkab politsei saatma kirjalikke teavitusi neile autojuhtidele, kelle on fikseerinud Tallinna—Tartu maanteele paigaldatud kiiruskaamerad.


Nüüdsest saadetakse kiiruskaameratega fikseeritud lubatud sõidukiiruse ületamiste kohta kirjalik teade sõiduki vastutavale kasutajale või selle puudumise korral sõiduki omanikule. Selles on märgitud rikkumise fikseerimise koht, aeg, mõõdetud sõidukiirus ning ületatud kiirus. Käesolevas etapis ei kaasne teatisega veel hoiatustrahvi: kirja eesmärk on juhte hoiatada ning teavitada.

Tänasest rakendunud hoiatamismenetluse mooduli täieliku töökindluse tagamiseks jätkub veel süsteemi testimine. Et seadmete võimalikke vigu saab välja selgitada vaid testimise kaudu, pole esialgsed tõrked hoiatamismenetluse mooduli töös välistatud.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna juhi Tarmo Miilitsa kinnitusel on kiiruskaamerate kasutuselevõtu eesmärk tagada piirkiirusest kinnipidamine ning liiklusõnnetustes hukkunute ja vigastatute arvu vähendamine.

«Tahame, et lõikudel, kuhu kaamerad on paigaldatud, need ka oma rolli täidaksid ning liiklust rahustaksid. Eesmärgiks on liiklusohutuse suurendamine, mitte trahvisummade kogumine. Soovime, et kiirust ületavad autojuhid oma käitumise üle mõtlema hakkaksid ning usume, et paljudele piisab selleks ka teavituskirjast.»

Kuigi teatisele pole esialgu veel märgitud hoiatustrahvi summat, näitab selle saamine siiski kiiruseületamise tuvastamist.

Kui praeguses etapis piirdutakse teavituskirjaga, siis tulevikus määratakse kiiruseületamise puhul hoiatustrahv mootorsõiduki registrijärgsele omanikule või vastutavale kasutajale, kui ta on registrisse kantud. Hoiatustrahvi suurus on 50 krooni iga lubatud sõidukiirust ületava kilomeetri kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles