Matkalisi on olnud loodetust enam

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvised suusamatkad meelitavad kodust välja nii täiskasvanuid kui lapsi ning korraldajad üritavad radu teha nii, et need sobiksid igas vanuses inimestele.
Talvised suusamatkad meelitavad kodust välja nii täiskasvanuid kui lapsi ning korraldajad üritavad radu teha nii, et need sobiksid igas vanuses inimestele. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Pühapäevased suusamatkad on sel aastal osutunud sedavõrd populaarseks, et korraldaja pidi osalejatele jagatavaid matkakaarte juurde tellima.

Viljandi spordikeskus alustas tänavu talviseid matku 10. jaanuaril ja sel päeval käis Viljandi järve rannas olevas kontrollpunktis 200 inimest. Eelmisel pühapäeval oodati suusasõpru Siniallikule ja seal pandi kirja 198 nime.

Suusarajad sobivad ka lastele

Seda on oodatust märksa rohkem,» tunnistas Viljandi spordikeskuse töötaja Igor Tavaste. «Algul tellitud matkakaartidest ei oleks kohe kindlasti piisanud.»

Samas ei pidanud Tavaste matkajate suurt hulka niisugusel lumerohkel talvel suureks imeks. «Eks talvist spordivarustust ole ka poodidest oodatust rohkem ostetud.»

Tavaste üritab koos oma abilistega igaks pühapäevaks ette valmistada raja, mis edasi-tagasi sõites oleks 10—15 kilomeetrit pikk.

«Arvestame sellega, et matkal osalevad ka lapsed. Rada peab olema neilegi võimetekohane,» rääkis ta.

Sel pühapäeval viib teekond Viljandist Päri spordihoone juurde. Edasi-tagasi sõites on selle pikkus 10 kilomeetrit. Kes tahab aga pikemalt suusatada, sellele on spordihoone juures ette valmistatud lisaring.

Rada hakkab pihta raudteetammi juurest, kuid algust tuleb otsida teiselt poolt sõiduteed kunagise Kutsari lasteaia lähedalt.

Sobivaid radu otsitakse

Ehkki matkad on menukad, ei oska Igor Tavaste öelda, kui kaua neid korraldatakse ja kuhu viib näiteks jaanuari viimase nädalalõpu matk. Rada ette valmistades tuleb ühtlasi arvestada maaomanikega, sest mõni neist ei taha, et suusatajad tema põllust üle sõidaksid.

«Eks meil tule sõlmida kokkuleppeid ja vaadata, kuhu saab rada teha,» nentis Tavaste. «Kui aga lund jätkub, kestavad matkad loodetavasti vähemalt poolteist kuud.»

Üks matk on kavas ka kolmapäeval, 24. veebruaril, mil Viljandi osaleb taas kogu Eesti ühises ettevõtmises «Suuskadel ümber maailma». Sel päeval liidetakse kõigi Eesti terviseradadel suusatanud inimeste läbitud kilomeetrid ja arvutatakse kokku, mitu tiiru nad koos ümber maakera sõitsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles