Politsei rõhutab täiskasvanute osa alaealiste alkoholitarvitamise ennetamisel

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula.

Politsei alustas teavituskampaaniat, mis keskendub täiskasvanute rollile selles, et alkohol poleks alaealistele kättesaadav. Lisaks teavitustööle pöörab politsei rohkem tähelepanu järelevalvele: et täiskasvanud alkoholiseadust rikkudes alaealistele alkoholi ei müüks ega üle annaks.

Politsei- ja piirivalveameti ennetusvaldkonna juhi Pille Luiga sõnul on kampaania sihtrühmaks täiskasvanud, kelle abiga alkohol sageli alaealistele kättesaadavaks saab. «Me ei pea silmas vaid kauplusi, kes alkoholi müüvad, vaid ka noorte täisealisi tuttavaid ja sõpru,» ütles ta.

Koostöös kaubandusettevõtete ja alkoholitootjatega korraldatava teavituskampaania algus on ajastatud koolilõpupidude perioodile ning see kestab kogu suve. Poodides kasutatakse aasta lõpuni helireklaame, mis teatavad, et alaealistele on alkoholi müük keelatud.

Alkoholipudelite kaeltel on sildid, mis rõhutavad täiskasvanute vastutust alaealiste ees. Müüjate ja turvatöötajate teadlikkust suurendatakse koolituste ja infopäevadega, et kontroll alkoholi müügi üle oleks tõhusam.

Alkoholiseadus keelab alaealisele alkohoolset jooki pakkuda, müüa või üle anda. Eelmisel aastal registreeriti alaealiste alkoholiseaduse rikkumist 7658 korral ning alaealisele alkoholi kättesaadavaks tegemisega seotud süütegusid 255 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles