Demineerimiskeskus ootab teateid lõhkematerjali kohta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõja-aegseid lõhkekehi tuleb kaevamiste käigus üsna sageli päevavalgele. Foto on illustreeriv.
Sõja-aegseid lõhkekehi tuleb kaevamiste käigus üsna sageli päevavalgele. Foto on illustreeriv. Foto: Päästeamet

Päästeameti demineerimiskeskus kutsub kampaaniaga «Teata lõhkematerjalist!» inimesi üles  teada andma nende käes või neile teada olevast lõhkematerjalist hädaabinumbril 112. Teadetele reageerivad demineerijad, mitte mingil juhul ei tohi inimesed lõhkematerjali ise liigutada või seda kusagile viia.

Kampaania eesmärk on inimeste elu ja tervise säästmiseks üliohtlik lõhkematerjal hävitada.

Päästeameti demineerimiskeskuse juhataja Arno Pugoneni sõnul on viimase kümne aasta jooksul plahvatuste ja neis hukkunute ning vigasaanute arv küll kahanenud, kuid sõdadest pärit lahingmoona leidude arv püsib väga suurena — keskmiselt ligi 3000 lõhkekeha aastas. Päästeameti demineerimiskeskuse eesmärk on, et Eestis ei hukkuks ükski inimene lõhkematerjali plahvatuse tagajärjel.

Viimase kümne aasta jooksul on lõhkematerjali plahvatustes saanud surma 18 ja vigastada 113 inimest. Demineerijad on viimase kümne aasta jooksul kahjutuks teinud ligi 31 000 lõhkekeha.

Kui 2011. aastal plahvatustes keegi ei hukkunud, siis 2012. aastal oli üks hukkunu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles